static-aside-menu-toggler
  • facebook fill.256x256

FUNDADORS DE LA SOCIETAT MUSICAL D'ALZIRA 

montaje fundadores

Octubre 1968

Després de moltes converses entre un grup de músics que es reunien per fer actuacions a Alzira, es van decidir a formar una agrupació amb el nom de Societat Musical d’Alzira, anomenant com a president de eixe grup a Miguel Simo Ríos, després es van confeccionar els estatuts i va ser anomenat primer president Abel Barceló, que va obtenir el suport de l’alcalde que en aquell moment presidia la corporación municipal, Sr José© Pellicer. Després de registrar la nova agrupació nomenaren com a president a Ricardo Bellver. En pocs anys aquella agrupació que començà amb 32 socis i només 9 músics es va transformar en una gran societat que començà a obtenir premis en els certàmens de València. Després del seu primer director JM Sanchis Chapa, li va succeir, Francisco Hernández Guirado que va impulsar l’escola d’educands i la formación musical a Alzira.
1974

Es va crear dins de la societat, l’Orquestra de Cambra per donar cabuda als desitjos dels músics joves, d’estudiar els instruments de corda.
1977

El Govern, reconeix a la Societat Musical d’Alzira, el caracter d’utilitat pública.
1988

Baix la direcció de Ramon Herrero es crea la Banda Jove per completar la formació dels alumnes de l’escola amb les actuacions en grup, el 1989 es va fer càrrec de la direcció Josep Escandell, des de 2010 el seu director es David González i des de 2021 Víctor Gómez.
1992

I fins 2015 serà el director de la Banda Simfònica Angel Crespo García, on ha sigut el director que més ha esta al càrrec i amb aixó grans premis, actuacions i prestigi per apuesta entitat.
1995

Rep l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana
1996

Rep la Insignia d’Or de la Ciutat d’Alzira.
2005

La Conselleria dEducació, va crear el centre densenyaments professionals adscrit al Conservatori de Cullera com a reconeixement a la formació deducadors de lEscola de Música.
Actualment

La Societat Musical d'Alzira és una de les agrupacions musicals valencianes que més prestigi ha obtingut en els pocs anys que relativament porta en funcionament, tant pels seus èxits com per la seua qualitat.

La Societat Musical d’Alzira dedica especial atenció a la formació d’educands de l’Escola de Música, basant-se en la seua tasca pedagògica. En les seues aules estudien al voltant de cinc-cents alumnes, que van nodrint amb el pas dels anys les plantilles de les diferents agrupacions que la conformen (Banda Simfònica, Banda Jove, Orquestra de Cambra, Agrupació d’adults “Ibn Jafadja”, “Rumbau" Grup de Metalls, Grup de Percussió, etc.).

Al llarg del curs també es donen diferent cursos (Curset de percussió, curs de vent fusta, etc.) que completen la formació dels alumnes.

La seua tasca pedagògica es reflecteix en els més de 200 músics professionals que han eixit de la seua Escola de Música i que en l’actualitat desenvolupen la seua tasca professional en les millors, bandes, orquestres, conservatoris, colè· legis i instituts d’Espanya.

Resultat de la seua política cultural la Societat Musical convoca des de l’any 2001 el “Concurs Nacional de Composició del Pasdoble Faller” i des de 2002 el Festival Spanish Brass Alzira, Festival pioner i en el camp de la música per als instruments de metall. 

 Foto historia

Història https://societatmusicalalzira.org/ Super User