static-aside-menu-toggler
  • facebook fill.256x256

L’orquestra de la Societat Musical d’Alzira va nàixer l’any 1974 com a complement de formació necessari per a l’ensenyament dels instruments de corda que començava a implantar-se en l’època.

Des dels seus inicis l’orquestra ha estat formada pels estudiants dels diferents instruments de corda a més dels, cada vegada més, professionals d’aquestes especialitats que, una vegada finalitzats els estudis a l’entitat, continues vinculats a la mateixa, sent integrants actius i participant en una gran part de les activitats que s’organitzen.

El repertori de l’orquestra abasta pràcticament tot el ventall de la música clàssica, encara que, històricament, el treball s’ha centrat més en l’època barroca i clàssica, principalment perquè aquest s’adapta més a la seua formació habitual, que és la de cambra de corda. Puntualment i segons les necessitats del repertori, la formació instrumental es completa amb instruments de vent i/o percussió.

Al llarg dels anys, l’orquestra de la SMA ha realitzat concerts en moltes ciutats de la nostra Comunitat, destacant els realitzats a Enguera, Finestrat, Xàbia, Santa Pola, Xàtiva, Jarafuel, València, Llíria, Guadassuar .. També participa en les campanyes organitzades per la Conselleria i per la Diputació de València dins de la campanya del SARC. A més a més, destaca el paper pedagògic que exerceix a la nostra ciutat, realitzant nombrosos concerts didàctics dirigits als centres d’educació primària.

L’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira ha tingut com a directors a Francisco Hernández Guirado, Ramon Herrero García i Ángel Crespo García que ha estat al capdavant de la mateixa al voltant de 20 anys.

Des de 2015, el director de l’orquestra és Josep Ribes, que des de l’inici del seu recorregut al seu cap no ha deixat de proposar reptes que han sigut superats amb nota.

La representació del Carnval dels Animals de Camille Saint-Saëns (1835-1921), les Quatre Estacions completes d’Antonio Vivaldi (1678-1741) i múltiples concerts amb solistes o cantants són alguns exemples dels treballs realitzats.

L’última actuacions abans de la pandèmia va ser la participació de l’orquestra en el IV Certamen Bankia d’Orquestres en la categoria “Salvador Giner” interpretant les obres Simfonia núm. 1 en Re Major D. 82 de Franz Schubert (1797 – 1828) i Anacreón. Simfonia per a Orquestra de Cambra de Francisco Zacarés Fort (1962) aconseguint el segon lloc.

Recentment, l’orquestra ha organitzat la primera representació teatralitzada d’una òpera realitzada al si de la Societat Musical d’Alzira. L’obra triada va ser l’òpera bufa La Serva Padrona de Guivanni Battista Pergolesi (1710 – 1736).

Orquestra https://societatmusicalalzira.org/ Super User